Яйца печени във формички за мъфини (M*oeufins)
Рейтинг: Сложност: Любима на 12 готвача |
Снимката е добавена от ma_rri_na
Необходими продукти
- • 3 глави лук
- • 1 с.л. масло
- • 24 резена шунка
- • 12 кубчета замразен спанак или 24 с.л. спанак а ла крем
- • 12 бр. яйца тип S - под 50 грама
- • сол
- • прясно смлян черен пипер
- • 1 топка моцарела или 100 г друг вид кашкавал
- • По желание - магданоз, копър, 3 стръка пресен лук
- • По желание - 400 г спанак, 50 г чисто масло, 300 г заквасена сметана, извара
Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 160С. Обелете и нарежете лука на половин шайби. Загрейте маслото в тиган и запържете лука, докато леко покафенее и се карамелизира за около 10 минути.
Намазнете тава тип форма за мъфини - 12 бр. и разстелете по две парчета шунка във формата с презастъпване, като не оставите отстрани да виси голяма част от шунката.
Разпределете в така получените кошнички лука и спанака. Счупете по едно яйце във всяка форма и подправете със сол и черен пипер. Сложете по парче моцарела или кашкавал и печете m*oefins в загрята на 180 С фурна около 20 минути.
Сервирайте m*oefins с хляб.
За спанак а ла крем:
Измийте спанака многократно и махнете всички листа, които са пожълтели. Нарежете спанака ситно с нож или пасирайте. Сложете спанака в тефлонов тиган с маслото и подправете със сол и черен пипер. Гответе на слаб котлон, като разбърквате от време на време за около 15 минути или докато се изпари водата. Сложете след това сметаната и варете още 5 минути. Подправете на вкус със сол и пипер.
* Вместо 300 мл сметана, аз сложих само 2 с.л. заквасена сметана и 250 г извара, магданоз, копър и нарязан на ситно пресен лук. Подправих със 1 ч.л. сух чесън.
* Ползвах отделни метални и силиконови формички за мъфини вместо тава с форми за мъфини.
* 6 бр. мъфини изпекох, а другата половина преди да сложа яйцата и кашкавала, сложих във фризера. Пекох по- късно като сложих само яйца и кашкавал, за 35-40 минути.
* Вместо моцарела сложих кашкавал Гауда.
* За 12 бр. мъфини.
Намазнете тава тип форма за мъфини - 12 бр. и разстелете по две парчета шунка във формата с презастъпване, като не оставите отстрани да виси голяма част от шунката.
Разпределете в така получените кошнички лука и спанака. Счупете по едно яйце във всяка форма и подправете със сол и черен пипер. Сложете по парче моцарела или кашкавал и печете m*oefins в загрята на 180 С фурна около 20 минути.
Сервирайте m*oefins с хляб.
За спанак а ла крем:
Измийте спанака многократно и махнете всички листа, които са пожълтели. Нарежете спанака ситно с нож или пасирайте. Сложете спанака в тефлонов тиган с маслото и подправете със сол и черен пипер. Гответе на слаб котлон, като разбърквате от време на време за около 15 минути или докато се изпари водата. Сложете след това сметаната и варете още 5 минути. Подправете на вкус със сол и пипер.
* Вместо 300 мл сметана, аз сложих само 2 с.л. заквасена сметана и 250 г извара, магданоз, копър и нарязан на ситно пресен лук. Подправих със 1 ч.л. сух чесън.
* Ползвах отделни метални и силиконови формички за мъфини вместо тава с форми за мъфини.
* 6 бр. мъфини изпекох, а другата половина преди да сложа яйцата и кашкавала, сложих във фризера. Пекох по- късно като сложих само яйца и кашкавал, за 35-40 минути.
* Вместо моцарела сложих кашкавал Гауда.
* За 12 бр. мъфини.
Рецептата е добавена от ma_rri_na на 22 Септември 2012 г.
Източник: www.24kitchen.nl/recepten/m%E2%80%99oeufins , www.culinairkookboek.nl/recept/spinazie-a-la-creme
Източник: www.24kitchen.nl/recepten/m%E2%80%99oeufins , www.culinairkookboek.nl/recept/spinazie-a-la-creme
Рецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Октомври '12 [Предястия и салати] |
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 3 ma_rri_na [Автор на рецептата] | Manuela85 душичко, ако говориш датски и четеш нидерландски, би ли ми помогнала в това, да ми кажеш какво точно имаш предвид? Че аз изобщо не разбрах какво искаш да кажеш. | 23 Сеп 2012 |
# 2 Manuela85 | Оправиси, първо рецептата, и после съставките | 23 Сеп 2012 |
# 1 tillia | Марина, много добра идея споделяш! А и ти се е получило много добре! | 23 Сеп 2012 |
снимки от ma_rri_na [Автор на рецептата] |
22 Сеп 2012 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.