рецепта
Шведски хляб с копър
Гответе с мен
Хляб
Българска
Рецептата "Шведски хляб с копър" беше добавена на
Продукти
брашно | 500 г |
суха мая | 2 ч. л. |
сол | 1 ч. л. |
ситно нарязан копър | 2 с. л. |
меко масло или маргарин | 2 с. л. |
яйце | 1 |
вода | 150 мл |
150 г крема сирене със стайна температура |
Приготвяне
• Маята се разтваря в топлата вода и се оставя да престои 10 минути на топло.
• Прибавя се пресятото брашно и останалите продукти.
• Замесва се гладко, еластично и меко тесто, което се оформя на топка.
• Поставя се в намаслена купа, покрива се и се оставя да втаса на топло 1 час, докато удвои обема си.
• Продълговата форма (22 х 12 х 7 см) се намаслява.
• Втасалото тесто се измесва повторно върху набрашнена повърхност и се оформя на хляб.
• Слага се във формата, покрива се и се оставя на топло да втаса още 45 минути.
• Пече се предварително загрята фурна на 175 С за 45-60 минути.
• Шведският хляб с копър се изважда и се оставя върху метална скара да изстине.
Етикети: хляб , шведска кухня , тесто с мая , крема сирене