рецепта

Шведски хляб с копър

Шведски хляб с копър

1 5 1

Хляб

Българска

Рецептата "Шведски хляб с копър" беше добавена на

1 коментар

Продукти

брашно 500 г
суха мая 2 ч. л.
сол 1 ч. л.
ситно нарязан копър 2 с. л.
меко масло или маргарин 2 с. л.
яйце 1
вода 150 мл
150 г крема сирене със стайна температура

• Маята се разтваря в топлата вода и се оставя да престои 10 минути на топло.

• Прибавя се пресятото брашно и останалите продукти.

• Замесва се гладко, еластично и меко тесто, което се оформя на топка.

• Поставя се в намаслена купа, покрива се и се оставя да втаса на топло 1 час, докато удвои обема си.

• Продълговата форма (22 х 12 х 7 см) се намаслява.

• Втасалото тесто се измесва повторно върху набрашнена повърхност и се оформя на хляб.

• Слага се във формата, покрива се и се оставя на топло да втаса още 45 минути.

• Пече се предварително загрята фурна на 175 С за 45-60 минути.

• Шведският хляб с копър се изважда и се оставя върху метална скара да изстине.